21 april 2005

Mijn verhaal

Het begon allemaal met de puberteit; een fase waarin menigeen zich uit alle macht probeert af te zetten tegen alle (vooral hun ouders) bekende normen en waarden. Mijn interesse lag rond deze tijd bij computers en met de komst van het internet begon de wereld van linux zich langzaam voor me te openbaren. Ik begon af en toe een distro hier en daar te proberen en worstelde me door een paar hoofdstukken aan basishandleiding, maar het ging traag en telkens werd ik gedemotiveerd door niet werkende shit waardoor ik weer terugviel naar windows.

En toen kwam Ubuntu.

Sindsdien heb ik een omslag van 179 graden richting linux gemaakt; ik kom nog zelden in windows en ben mijn ntfs partitietjes (mja) steeds verder aan het terugdringen. Debians apt-get systeem is heel fijn, de xwindow zooi werkt meteen (die kreeg ik bij het uitproberen van debian nooit aan de gang) en natuurlijk is alles BRUIN wat vanzelfsprekend enorm arse kickt. Er bleef echter iets knagen.. het is al zo klaar. Ik heb toch verdomme niet voor niks linux genomen, wil dr ook een beetje mn eigen ding van maken.

Dus begon ik aan linux from scratch.

Scratch was het en tot scratch is het wedergekeerd nadat na een uiteindelijk succesvolle installatie mn bash aldoor vast bleef lopen. Helaas, pindakaas, zo gemotiveerd ben ik nu ook weer niet.

Maar ja dat gevoel blijft hè, dus ik heb me erzelf toe gebracht weer es wat nieuws uit te proberen.. Mijn volgende avontuur:

Gentoo..

Klinkt dat stoer of wat? Juist. Ik geef het weinig kans van slagen, maar hee, kan het altijd proberen.

Ik heb dus eerst maar es deze blog opgezet en ik hou jullie hier op de hoogte van opmerkelijke ontwikkelingen rond dit nieuwe avontuur, maar ook gewoon de rest van het linuxwezen, that is Ubuntu, zal hier worden verslagen (er zal verslag van worden gemaakt, jeweettog).

Anyway, wederom welkom (of had ik dat nog niet gezegd) en veel leesplezier of als je het bij een enkel artikeltje houdt.. naja dan ook.