28 april 2005

P2P

P2P is natuurlijk altijd een leuke bezigheid, maar dan moet je wel de juiste TOOLS hebben. Een lijstje van wat ik tot dusver heb geprobeerd:

mldonkey:
Zegt naast ed2k ondersteuning te bieden voor een hele zooi netwerken zoals fasttrack, gnutella, soulseek, directconnect en ook bittorrent, maar het is eigenlijk niet zo makkelijk in te stellen. Ik ben er iig nog niet mee tot het daadwerkelijke downloaden toegekomen.

aMule:
Een ed2k client. Werkt nadat je zelf een serverlijstje hebt opgehaald want de standaard lijst werkt niet (of er zat er zelfs geen in). Verder dus prima als je een beetje kunt leven met de slome ezel.

Nicotine:
Een soulseek client. Nog niet echt uitgevogeld, maar werkt volgens mij wel voor losse mp3's. Niet veel bijzonders voor de groot downloader dus.

PAN:
Niet echt P2P; een newsreader die je natuurlijk gebruikt om binaries te leechen. Het instellen is vrij simpel en het programma werkt eigenlijk meteen. Jammer genoeg geen fijne nzbtjes enzo, maar ja kunt niet alles hebben. Ook kwam ik er zojuist nog ff achter dat het redelijk bugt; hij blijft maar van dezelfde groep headers downloaden.. DAT motten we niet hebben.

FTD:
Nog in de usenet sfeer is er FTD4Linux, maar ik heb hier het probleem mee dat de lijsten gewoon niet goed gedownload kan worden ofzo. Jammer iig.

Al met al is er te concluderen dat de combi P2P Linux nog niet helemaal flexibel loopt, of dat ik gewoon nog niet de juiste TOOL heb gevonden. Kut dan.

Reacties:

Blogger Jos had het volgende te zeggen:

P2p onder Linux werkt heel goed met behulp van Limewire als je tenminste java hebt staan. (http://www.limewire.org)

Maar bittorrent is natuurlijk het mooiste. Doe dat dan in combinatie met een grafische client als Azureus.

zondag, juni 05, 2005 8:39:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina