26 juni 2005

Just brainstorming

Ik lees zo een stukje over Linux From Scratch (zie linkje) en eigenlijk klinkt dat toch geweldig. Helemaal je eigen linux opbouwen die perfect op je systeem en je eigen gebruik is afgestemd. Sneller en efficiƫnter kun je het niet krijgen natuurlijk.

Misschien is het wel een leuk idee dit weer eens te gaan doen (misschien als ik nog wat meer linux kennis heb, de vorige keer was het meer een installatie onder Windows (next,next,next..) en heb ik nou niet echt veel geleerd, omdat ik het niet meteen begreep en het zonder begrip ook wel lukte (tot het natuurlijk fout ging)). Een leuk idee is dan misschien wel om een boot systeem op te zetten dat je laat kiezen wat je wilt gaan doen en op basis daarvan de benodigde componenten opstart. Als je zeker weet dat je alleen even je mail wilt checken kun je dan bijvoorbeeld alleen het toetsenbord, evt de muis, de x server en het internet op laten starten. Dat zou allemaal een stuk meer opschieten lijkt me zo. Ik zal wel een flink deel over het hoofd zien vanwege mijn relatieve noobness, maar goed, a man can dream.

Linkje