28 juni 2005

Meer filosofische bagger

Waarom gebruikt niet iedereen Linux (of in ieder geval een andere Unix)? Naast natuurlijk de gebruikelijke argumenten als te veel gedoe voor casual users, opgegroeid met windows, m'n software draait er op enz heb ik geloof ik een mooie analogie gevonden.

Een unix gebruiker is als een wijnkenner. Voor het gros van de computer gebruikers maakt het niet zo veel uit welke wijn ze nemen. Soms proef je tussendoor een goede wijn (OOo, Firefox) maar in de meeste gevallen doen ze het met gewone, vaak ook prima drinkbare wijnen.

Een kenner/liefhebber kan echter enorm genieten van betere wijnen. Zo ook de computerkenner/liefhebber met *nix.

Als dat niet de druppel is die de fucking bucket of crap doet overlopen weet ik het ook niet meer. Misschien moet ik maar gewoon een filosofische blog er bij maken of toch overstappen op pivot zodat ik categoriën kan toevoegen (geloof dat dat kan).