28 juli 2005

Cross-LFS

Nou dat ging dus helemaal niet goed, meteen bij de tweede compilatie al een error. Het blijkt toch niet helemaal te gaan met een x86_64 systeempje.

Na een korte zoektocht kwam ik echter op een nieuw project genaamd Cross-LFS. Dit is dus een nieuw groot boek dat voor een aantal archs aangeeft wat er extra gedaan moet worden; natuurlijk is onder deze archs ook ons x86_64 gebeuren te vinden! Enige mogelijke probleem is dat dit ding nog niet af is en je dus bijna gegarandeerd op errors gaat lopen. Niet geschoten is echter altijd mis, dus we gaan d'r maar even tegenaan!

Update (23:02):

Oeps, blijkbaar is dit toch niet helemaal wat ik dacht. Bij nader doorlezen blijkt cross compilen een manier om voor een bepaalde architectuur te compileren op een andere architectuur, dus om bijvoorbeeld op een i386 een x86_64 programma te bouwen. Dit is dus wat je met cross-lfs kunt doen; je kunt er op een bepaalde arch een lfs systeem voor op een andere arch mee bouwen. En daar heb ik dus niets aan. Helaas, even verder zoeken dan maar...

Update (volgende dag 15:26):

Na het lezen van een aantal mailinglijsten lijkt het er toch op dat dit op het moment toch wel de beste manier is om het te doen. Toch maar even proberen dus.