14 juli 2005

GnomeBaker deel 2

Nieuwe disk, nieuwe kansen. Nou ja nieuw... nog steeds geen state of the art spul, maar hee, hij kan twee maal zo snel! Bovendien krijg ik geen foutmeldingen en gaat ie braaf bezig de disk te blanken. Na om precies te zijn 1186.592 seconden is het gelukt en wordt het schijfje automatisch uitgeworpen (dit is in te stellen). Mooi dan!

Test 2: ISOtje branden. CDtje er weer in drukken dus en de vijfde grote knop inrammen om in een browser schermpje het ISOtje te kiezen. Na een rare foutmelding die zei dat de CD niet ge-unmount kon worden (nou en?) bakt de bakker vrolijk verder. Lijkt allemaal prima te werken!

Een kleine test gisteren (dank aan Nobody) om het gewoon te proberen in de terminal ($ cdrecord dev=/dev/hdc -v speed=2 blank=fast) wees trouwens uit dat dit programma een grafisch front-endje is van cdrecord (de output die je tijdens het branden in GnomeBaker kunt bekijken was exact hetzelfde als die van cdrecord).

Anyway, na de 100% fixeert ie de boel nog ff waarna de schijf vers uit de oven vliegt. Maar eens proeven dan; mijn plan was namelijk dit te installeren op de hoofdcomputer in 't ouderlijk huis (ben al het geklaag over spyware zat), dus dat proberen we maar ff.

En jep, hij boot prima! Prima boulangerietje. En meteen een mooie aansluiting naar het volgende verhaaltje...