14 juli 2005

GnomeBaker

Klein minpuntje aan het standaard Ubuntu pakket: er zit geen fatsoenlijke grafische cd/dvd brander bij. Als je het de gemiddelde Linux gebruiker zou vragen zou hij je waarschijnlijk k3b aanraden, maar aangezien je dat zo 100MB aan extra KDE zooi kost (k3b is dus een KDE programma) gaan we dat niet doen.

GnomeBaker is hierom het devies. Even apt-getten die handel (kost je hooguit 4MB in totaal) en hij staat meteen lekker in je Toepassingen > Hulpmiddelen menutje. Meteen maar even een korte review dan (ik was toch net van plan een Ubuntu isotje op een rwtje te fikken).

Om te beginnen de eerste indruk: Prima, niet veel op aan te merken. Overzichtelijk, simpel en gewoon lekker in gladde Gnome stijl. Let's get busy dus; eerst maar even het rwtje grondig proberen te formatteren (de iso download pruttelt toch nog even door). Dit gaat uitermate simpel aangezien deze actie onder een van de knoppen staat (de meest linkse zelfs). Eerste minpuntje: je moet zelf de snelheid instellen. Dat kan nog wel eens voor problemen zorgen voor de Neroisten onder ons (ik).

Dit terzijde gaat het wissen op 2x zelfs nog mis, dus er zit iets niet helemaal goed met het programma of de rw. Even een andere proberen dus... maar nee hoor. Blijkbaar is de disk incompatible. Nu moet ik zeggen dat dit rwtjes zijn uit het jaar nul, maar toch jammer en wekt weinig vertrouwen. Bovendien kan ik nu m'n isotje niet branden, want ik heb geen lege disks meer! Morgen maar ff een nieuw doosje kopen. Wordt vervolgd...