19 september 2005

Cool 'n Quiet; Arch

Even een snelle opfrisser van het installeren van de CPU frequency scaling; m'n lappie raakt namelijk al aardig doorbakken. Men neme een powernow-k8 module (zit er waarschijnlijk al bij, zo niet dan zul je je kerneltje opnieuw moeten frituren) en lade die automatisch bij het opstarten door hem in /etc/rc.conf in de modules lijst te zetten. Vaak wordt dit in andere distro's met een /etc/modules gedaan, maar hier dus niet.

Stap twee lukt helaas niet met pacman, dus halen we zelf even een powernowd pakketje bij de ambachtelijke buurt programmeur (even door scrollen). Dit ding is nog makkelijker te compileren dan normaal; alles wat je hoeft te doen is even uitpakken, naar de map cd'en en make en make install (als root) uit te voeren en klaar is kees. Start je powernowd lekker op en je kunt aan de gang!

Dan kan het tenslotte natuurlijk nog voorkomen dat u ook deze daemon bij de boot alvast wilt laten starten. In dat geval zou ik een lijntje met powernowd toevoegen aan /etc/rc.local, dat zou genoeg moeten zijn. U kunt nu voortaan met een gerust hart uw laptop weer op den lap houden.