20 september 2005

Ook XFce revised

Nader inzien doet nogal wat verbeteren in deze distro lijkt het. Het domweg ervan uitgaan dat men voor een pakket onder de algemene naam altijd de nieuwste versie bedoelt blijkt in Arch Linux' geval niet op te gaan. Wat is namelijk de deal: als je pakket xfce pacmant krijg je versie 3 van deze naar verluidt licht gewicht desktop environment. En inderdaad krijg je dan een behoorlijk lichtgewicht dingetje; iets als een taakbalk had men nog niet van gehoord.

Even verder zoeken loont echter, want het blijkt dus dat men al een behoorlijk stukje verder is wat betreft mooiïgheid en taakbalkigheid in XFce 4. Pacman vindt dit blijkbaar een onderscheidend 4tje waard en dus is het nodig om xfce4 binnen te halen wil je volledig aan de huidige XFce experience deelnemen.

Long story short: flikker die ouwe als de donder weg:

# pacman -Rs xfce

en embrace the power of deel vier:

# pacman -S xfce4

Enige config is nog wel vereist aangezien pacman de aparte gewoonte heeft sommige dingen in /opt te installeren, zoals dus deze xfce4; een beetje vreemd, maar best te eten. Gewoon even de binary mappen toevoegen aan je PATH variabeletje:

$ export PATH=$PATH:/opt/xfce4/bin:/opt/xfce4/sbin

Maar dan ben je ook klaar. Een welgeplaatste startxfce4 is dan voortaan genoeg om je te hullen in grafisch pracht met een sausje van redelijk gematigde systeem belasting. Arch on!