13 september 2005

Qingy!

Sinds Arch Linux loopt het allemaal wat minder soepeltjes bij de login procedure, as in, niet lekker automatisch meteen de grafische kant op, maar eerst terminaal (whoohoo!) inloggen en daarna startxfce. Na beraad bij dokter Bekker schreef hij me dus Qingy voor. Dit handige apparaatsel schijnt de inlog progjes te kunnen vervangen met een fancy grafische inlog interface die echter geen X nodig heeft en dat scheelt.

Maar eens proberen dus. De installatie kost even wat moeite though (N.B.: Ik ben dus van nu af alles in Arch aan het doen; niet zo veel lekkere pakketjes met auto dependency resolving en dus zeker geen Qingy). Eerst moet directfb nog geïnstalleerd worden samen met zijn hulpje Fusion (ook bij de downloads te vinden). Deze twee knapen hebben na de ./configure, make, make install procedure echter nog een kleine extra duw in de rug nodig in de vorm van het toevoegen van de paden /usr/local/bin, /usr/local/lib/pkgconfig en /usr/local/lib aan resp. PATH, PKG_CONFIG_PATH en /etc/ld.so.conf (er zijn nog een aantal kleine dingen, maar lees dat zelf maar). Dit moet dus gebeuren na de installatie van directfb en voor die van Fusion. Als dit is gebeurd is het installeren van Qingy zelf eigenlijk niet zo'n groot probleem.

Nog even de /etc/inittab aanpassen op recept van de site en het feest kan beginnen.

Dacht ik. Het recept volgen is blijkbaar nog niet helemaal genoeg, aangezien het programma dan niet start. To be continued...