08 oktober 2005

Breezy: Act III

En daar gaan we dan meteen maar weer! Nog niet al te veel gecustomised en geknutseld in de huidige installatie dus is er niet veel verloren mocht het fout gaan. U raadt het al (zeker na de titel te hebben gelezen): ik probeer weer maar eens een dist-upgrade naar Breezy Badger! Deze keer moet het ook haast wel goed gaan aangezien de final release al over een paar dagen gepland staat.

Dus even in de sources.list alle hoary's met breezy vervangen, apt-get updaten en hopsa, de dist-upgrade ertegen aan! "Er moeten 468MB aan archieven opgehaald worden." meldt apt-get me als wanhopige laatste waarschuwing, maar ik ben niet meer te stoppen! Even alles lekker laten installeren, rebooten en...

Het werkt! Op een paar foutmeldingen hier en daar na dan. Er is ook weer het een en ander veranderd, eigenlijk tot zover allemaal nog positief in mijn ogen. Zo is er op het GNOME vlak grafisch weer wat vooruitgang geboekt (nog meer transparantie en bovendien een erg leuk transparant knipper effect als dingen als de Automatische Updates bezig zijn, erg cool!) en is ook het toevoegen van applets aan de balk wat overzichtelijker gemaakt door indeling in categorien (moet nog even de toetsenbord indeling aanpassen voor de trema). Ook is er in het Toepassingen menu een leuke extra toegevoegd onder de naam Installeer toepassingen. Dit lijkt er in feite op het kleine, meer op doorsnee gebruikers gerichte broertje van Synaptic te zijn waar je met een simpel vinkje kunt aangeven welk programma je erbij wilt hebben. Elk programma is ook fijn voorzien van een leuke beschrijving en de tonnen libraries en ander ingewikkeld spul zijn er dus lekker uit gehouden. Erg gebruiksvriendelijk weer! En natuurlijk is er voor de gevorderden nog steeds Synaptic.

En tja ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar ik zou zeggen check het zelf uit (of wacht nog even een paar dagen als je geen zin hebt in die enkele nog overgebleven foutmeldingen). Het is best weer een leuk updateje geworden!