11 oktober 2005

Het wordt leuker

Net weer een nieuwe bult updates ingeladen waaronder een nieuw ubuntu-base pakket en deze (of een ander pakket uit de updates) heeft gewoon een waar bootscherm toegevoegd! Windows-style, maar dan met Ubuntu logo en nog wel linux-style alles aangevend waarmee het opstarten bezig is. Ik neem aan dat je er ook uit kunt esc-en mocht al dat grafische je niet aanstaan, maar ik vond het wel even een lekker fris windje.

Anders nog maar een leuk dingetje dat ik gister toevallig ontdekte: Googlizer. Gewoon te installeren met apt, synaptic of het Installeer Toepassingen gebeuren en dan bij voorkeur op je balk te plaatsen, want het werkt namelijk zo: Je selecteert iets, wat dan ook in welk programma (in X) dan ook en vervolgens start je Googlizer en die Googlet je selectie op! Geinig toch? Ik vond van wel.

En als afsluiter dan nog maar een potentieel leuk (voor mij) nieuw appseltje voor in den Gnome balk: gnome-blog. Onder die naam neer te halen met apt-get en vervolgens dus aan het paneel toe te voegen als "Blog-aantekeningen plaatsen". U raadt het al: met dit feestelijke ding moet het mogelijk zijn te posten op je Blog vanaf je fijne Gnome balk! Blogger, LiveJournal, alle afgeleiden van deze en nog een stuk of wat andere blog-types zouden worden ondersteund. Ik merk er helaas nog niks van aangezien het hele ding niet veel meer doet dan me een leeg venstertje voorschotelen. Toch een leuk idee dat ik zeker ff in de gaten ga houden!