26 november 2005

WMV codecs

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb me een bult gezocht naar WMV codecs in de apt repositories. Beetje dom naar nu blijkt, want net als Java is dit spul niet gratis en mag het dus niet in de Ubuntu repositories. Op dezelfde pagina als die in de post over Java staat echter ook een stukje over hoe je WMV en andere non-free codecs toch vrij makkelijk kunt bemachtigen.

Zoals je er boven kunt lezen is dit pakket gemaakt voor mediaspelers mplayer, xine-ui en totem-xine, dus zul je inderdaad een van deze jongens moeten installeren. Het is hier wellicht het handigst voor totem-xine te kiezen aangezien dit een betere versie is van het reeds bij de installatie van Ubuntu meegeleverde totem-gstreamer. Deze wordt bij de installatie van totem-xine automatisch verwijderd, maar de meeste configuratie voor totem zoals de Totem Firefox plugin, blijven dan wel bewaard, zodat je voor verdere integratie in je systeem niks meer hoeft te doen.

Dit codec pakketje is dus in ieder geval bijna onmisbaar voor online video, aangezien je dat bijna overal in WMV (of Quicktime, wat met deze plugin ook wordt geregeld) formaat tegenkomt. Misschien dus een ideetje voor de heren/dames @ Canonical om deze instructies tijdens de installatie weer te geven?

Reacties:

Blogger Jos had het volgende te zeggen:

Probeer dan daarnaast ook eens gxine te installeren. Daarna eerst even dit programma stand-alone draaien om de symlinks te plaatsen. Een aanrader!

/Jos

zaterdag, november 26, 2005 6:53:00 p.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Hm, ziet er inderdaad wel geinig uit! Erg uitgebreid te configureren ook als ik dat zo ff bekijk. Alleen beetje jammer dat de Firefox plugin de dingen in een apart venster opent, of is dat ook te verhelpen?

zaterdag, november 26, 2005 8:31:00 p.m.  
Blogger Jos had het volgende te zeggen:

Oplossing gevonden, kijk op digiplace.

maandag, november 28, 2005 3:45:00 p.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

wow gold t wow gold world of warcraft gold to our loyal and reliable customers.

maandag, augustus 27, 2007 4:52:00 a.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina