25 januari 2006

Darwinia

"The world of Darwinia is a virtual themepark, running inside a computer network built by a computer genius named Dr Sepulveda. Darwinia is populated by a sentient evolving life form called the Darwinians. They are the product of a decades worth of research into genetic algorithms." (http://www.darwinia.co.uk/)

Leuk spel dus leek me, en ik had nog gelijk ook al zeg ik het zelf. Ik zal geen hele review schrijven, maar raad je zeker aan dit eens te proberen. De demo kun je hier downloaden. Je moet je 3d-kaart dus wel aan de praat hebben, en ik moest "libstdc++5" nog even installeren (staat in de repositories). De demo opzich is maar 21,5mb en het hele spel schijnt ~30mb te zijn, dus al met al weinig (download)werk.

PS: Ik heb gehoord dat je het hele spel ook via bijv. bittorrent down kunt loaden ;-) Maar nog beter is natuurlijk de ontwikkelaars te sponseren door de legale versie te kopen.