22 januari 2006

Internet Explorer...

Bij het maken van webpagina's met een beetje geavanceerde opmaak met behulp van css style-sheets heb je nogal eens last van het feit dat sommige browsers (*kuchkuch* Internet Explorer *uche-kuchkuch*) je pagina niet helemaal goed weergeven omdat hun implementatie van css te sterk afwijkt van de standaard. De gemiddelde Linux gebruiker heeft hier natuurlijk geen last van, maar je zou je pagina's wel graag in IE (oeps, nu noem ik het toch zomaar) bekijkbaar maken. Om te kunnen testen of je pagina's in IE werken, en natuurlijk ook voor als je gewoon graag met IE werkt (ja, die mensen bestaan heb ik gehoord), is het mogelijk om IE te installeren onder Linux zodat je toch in elk geval Windows-vrij kunt blijven.

Om dit te doen kun je $39,95 neerleggen om CrossOver Office te kopen, maar je kunt ook de gratis Sidenet Wine Configuration Utility gebruiken. Hoe dat werkt zal ik je hier uit de doeken doen:

Om te beginnen heb je Wine nodig. Deze kun je gewoon als Ubuntu pakket (wine) installeren met apt. Vervolgens haal je dit tarretje op, pak je hem uit en cd je de ingepakte map binnen. Even tussendoor: met dit script kun je ook een aantal andere basis Windows dingen installeren zoals DCOM98, Windows Installer en MFC 4.0 runtime; als je dit wilt moet je even readme.en lezen. IE6 is standaard ondersteund, dus hier hoef je niets extra's voor te doen; om te installeren doen we

$ ./setup

N.B.: Volgens de readme moet je het niet als root doen dus dat doen we ook maar niet. Kies hier nu voor optie 1 (IE6 install only) of optie 3 (manual) als je ook de extra dingen wilt installeren. Dit spreekt allemaal redelijk voor zich dus dat moet wel lukken. Je hebt overigens voor sommige dingen officieel wel een Windows licentie nodig, dus let daar even op als je niet illegaal bezig wilt zijn.

Als alles goed is gegaan heb je nu een aantal extra iconen op je bureaublad waaronder die voor Internet Explorer, gratis en voor niets!

Reacties:

Blogger Jos had het volgende te zeggen:

Ik krijg deze foutmelding:

Removing old iebatch.txt ...
Enabling batch install ...
Setting up Internet Explorer 6 ...
Checking if ie6setup needs to be started again ...
Checking if ie6setup needs to be started again ...
Checking if ie6setup needs to be started again ...
Checking if ie6setup needs to be started again ...
Checking if ie6setup needs to be started again ...
ERROR: ie6setup respawned too many times.
Setup aborted.

dinsdag, februari 21, 2006 9:22:00 p.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Is dat nog steeds in Dapper? Ik had er namelijk geen last van.

dinsdag, februari 21, 2006 11:19:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina