30 januari 2006

KDE... bring back the joy in linux

Goed, de titel is misschien wat overdreven. Maar na de installatie van kubuntu-desktop voel ik me weer thuis in linux. Ik had niet echt het gevoel dat de simpele omgeving van Gnome opwoog tegen snelheid. Onder Gnome heb ik zelfs enlightenment geprobeerd als WM, maar het voldeed nog niet aan mijn eisen. Ook miste ik een fatsoenlijke programmeer omgeving onder Gnome, en KDevelop zag er mooi uit op de screenshots.

Om je ubuntu te transformeren naar Kubuntu geef je in een terminal gewoon het commando

$ sudo apt-get install kubuntu-desktop

Het installeren duurt wel even, want naast KDE worden er ook allerlei handige (KDE)programma's geinstalleerd. Ergens gedurende het process word je ook nog gevraagd welke display manager je wilt gebruiken, GDM of KDM. Kies voor KDM want anders moet je bij het uitschakelen van de pc onder KDE eerst uitloggen naar GDM en dan kun je pas de pc uitschakelen. Om na de installatie nog eens te kiezen tussen GDM en KDM:

$ sudo dpkg-reconfigure gdm

Bij de eerst volgende boot van ubuntu dien je nu onder het inloggen onder "session" te kiezen voor KDE, et voila. Je kunt natuurlijk alles weer naar hartelust instellen aan eye candy, ik was al best tevreden met de standaard configuratie maar nu is alles tot in perfectie getweaked. Naar mijn idee heeft het me niks aan snelheid gekost ten opzichte van Gnome, maar ik heb nu een veel mooiere desktop. Ik heb ook al een aantal mooie programma's geprobeerd waar ik in de volgende posts alles over zal vertellen.

Dus als je hetzelfde gevoel hebt als wat ik had bij Gnome: stap over op KDE. Je bent gek als je 't niet doet!

Edit: extradeluxe nu met screenshot.

Check bijvoorbeeld het "tabbed" filebrowsen van Konqueror. Of de handige tooltjes rechtsonder in de systemtray (KNemo network monitor, aKregator feed reader, KTorrent, AMSN). Er is ook alle mogelijkheid tot transparante panels en terminals. Door rechts te klikken op tekstfiles in konqueror kun je een optie kiezen om de file als root te editten. En ik ontdek nog steeds meer, maar dat laat ik aan jezelf over om te ontdekken.

Reacties:

Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Ik ben ook net over op Kubuntu. Prachtig systeem. Vooral de System Settings zijn flink verbeterd sinds ik KDE3 voor het laatst zag...

maandag, januari 30, 2006 10:23:00 p.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Looking for information and found it at this great site... Effects of side ultram Quadatech jeep parts Mature transexuals search3a buy bontril sponsored listings3a tadalafil http://www.cheap-bontril.info/Bontril-order-weekend.html 1996 intrepid body kit Free download for fax cover sheet corporate loan to officer Index of first anal http://www.older-adult-mature-free-movies.info/Beautiful-curls-long-hair-long-blonde.html Fox and hound bentley evista uk privacy verses security Afun park upskirts

zaterdag, februari 17, 2007 6:50:00 a.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Looking for information and found it at this great site... »

donderdag, februari 22, 2007 1:05:00 p.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Enjoyed a lot! »

dinsdag, april 24, 2007 6:54:00 a.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina