03 januari 2006

Router Wars VIII: Anticlimax

HOLY MOTHER OF JEZUS CHRIST AND ALL THAT IS SACRED! THE MONSTER HAS BEEN SLAIN! FREEDOM SHALL REIGN OUR DOMAIN ONCE MORE!

Oftewel, de router heeft het opgegeven en de poorten zijn te openen! Haleluja! Maar wat een anticlimax zeg. Maanden zitten kloten, alles uitgeprobeerd, maar niets mocht baten. Nu probeerde ik het zojuist echter nog maar eens door eerst de ingebouwde HTTP server functie aan te zetten en door te sturen naar het servertje waar ik dus mee bezig ben en daarnaast nog de virtual server in te stellen om poort 80 door te sturen naar diezelfde server. Het werkt gewoon direct! Niks geen gekloot of gedoe, gelijk klaar! Met hernieuwde moed dus gelijk ook maar es geprobeerd poort 22 voor SSH door te sturen met de virtual server en ja hoor, ook dit werkt gelijk probleemloos!

Waarom nu ineens wel? Misschien kwam het doordat ik geprobeerd heb de wachtwoord authenticatie van de HTTP server uit te zetten bij de eerste poging (later weer aangezet, het werkt nog steeds), of überhaupt doordat ik eerst de HTTP server heb doorgestuurd. Of het monsterlijke wezen in de router is gewoon tot inkeer gekomen om de een of andere reden (dit lijkt me eigenlijk waarschijnlijker). Punt is dat het nu werkt! Dus check it out!

Deze links gaan het binnenkort niet meer doen, aangezien de server nu in het ouderlijk huis staat en hij mee gaat naar m'n eigen kamerke, dus geniet ervan nu het nog kan!