26 februari 2006

ATI Radeon drivers

Met nieuwe technieken als XGL up and coming lijkt het me tijd om de 3D acceleratie van m'n ATI Mobility Radeon 9600 kaartje eindelijk eens op orde te brengen. Mijn eerdere poging hiertoe liep niet helemaal lekker, maar op basis daarvan ga ik het toch nog maar een keer proberen.

Te beginnen met de installatie van het driver pakketje voor xorg:

$ sudo apt-get install xorg-driver-fglrx

Vervolgens gaan we aan de edit met het bestand /etc/X11/xorg.conf. Verander hier onder het kopje Section "Device" de Driver van ati naar fglrx. Alvorens nu de x-server te herstarten met ctrl-alt-backspace is het handig eerst nog even de module voor fglrx te laden met

$ sudo modprobe fglrx

Als je nu dus je x-server herstart heb je als het goed is 3D ondersteuning in je X... En dat is bij mij inderdaad het geval! Een snelle test met TuxRacer (te halen bij apt-get) brengt ons tot de blijde conclusie dat de 3D acceleratie werkt als een tiet. Wat er nou de vorige keer in hemelsnaam fout ging? Of lag dat nou aan de 64 bits driver die ik toen nog nodig had...

In elk geval, om het verhaal even mooi af te maken is het handig de module even aan /etc/modules toe te voegen. Open dus de file en voeg een regel toe met daarop enkel het woord fglrx. Klaar ben je!

Reacties:

Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

UIhhrrrr..

1) fglrx is niet meer nodig op de 9600 in dapper (de r300-driver zit er gewoon in!)

2) de modprobe is niet nodig als je toch fglrx draait

zondag, februari 26, 2006 10:57:00 a.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

1. Dat r300 ziet er leuk uit, maar is dat al helemaal stabiel?

2. De modprobe is volgens mij nodig om de module alvast te laden zonder dat je hoeft te rebooten. Ik draaide hem eerder nog niet voor zover ik weet.

zondag, februari 26, 2006 3:30:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina