05 februari 2006

Package managen à la KDE

Wat wel fijn is aan mijn huidige configuratie is dat ik mn bekende Gnome programma's gewoon kan gebruiken onder KDE. Maar dit werkt natuurlijk niet optimaal, dus probeer ik voor alles een vervangend programma te vinden onder KDE. Vaak pakt dit goed uit, en hebben de KDE applicaties minstens zoveel funcionaliteit als hun Gnome tegenhanger.

De KDE package manager "Adept" valt echter wat tegen. Het wordt automatisch geinstalleerd bij het installeren van kubuntu-desktop en is te vinden bij K Menu->System->Adept. Wel weer een mooi gekleurd icoon (KDE is zo kleurig, ook een reden om over te stappen) maar de interface hadden ze beter van Gnomes synaptic af kunnen kijken. De zoekfunctie is interactief, oftwel er wordt gezocht terwijl je typt. Das dan wel weer cool. Maar het is wat onduidelijk wat er geinstalleerd gaat worden, geen handige checkboxen maar gewoon een regeltje tekst "install", "keep" of "remove". Ook krijg je geen pop-up te zien als het te installeren programma dependencies heeft, maar wordt er vanuit gegaan dat je zelf bij "preview changes" kijkt wat er bij geinstalleerd wordt. Zo werd er de eerste keer bij mij onverwachts 3 extra packages geinstalleerd. Dat riekt naar microsoft, ongevraagt programma's installeren. Ik blijf wel gebruik maken van Adept omdat ik nu weet dat het verstandig is om bij "preview changes" te kijken, maar ik ben er niet erg over te spreken.

Reacties:

Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it What is celebrex product Dildos in ussy bosch dishwasher shx33a05uc Saab gasket Maternity apparel sales for 2004

maandag, maart 05, 2007 4:25:00 a.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! video editing programs

zondag, maart 18, 2007 8:54:00 a.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Excellent, love it! Funny first name for vacuum cleaner State virginia incorporating Amitriptilin medication

woensdag, april 25, 2007 5:33:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina