26 februari 2006

Toetsenbord indelingen

Om een of andere reden werkt in Breezy het veranderen van toetsenbord indelingen bij Systeem -> Voorkeuren -> Toetsenbord niet. Ik wil er Amerikaans-Engels Internationaal van maken zodat ik trema's kan typen, maar Ubuntu schijnt het hier niet mee eens te zijn. Nederlands laat me wel trema's typen, maar die komt niet overeen met al m'n toetsen (aanhalingstekens worden dubbele punten, enzovoort).

Eens kijken hoe we dit kunnen fixen dus. En hopsa, daar hebben we het! Kleine vertaling van stap 3 (in ieder geval, hoe ik het heb gedaan): zet al je instellingen terug naar hoe ze waren en stel daarna de indeling in die je wilt hebben. Als het goed is werkt hij nu wel.

Dit gedoe is dus een blijkbaar bekende en vrij ernstige bug in Ubuntu Breezy. Beetje jammer. Maar goed, zolang het op te lossen is hoor je mij verder niet klagen.

Reacties:

Blogger Joost Schellevis had het volgende te zeggen:

Bij mij verandert ie ook nog steeds van thema als ik in de toetsenbordinstellingen zit. Erg leuk.

Ik had 't een beetje armoedig opgelost: ik had de toetsenbordinstellingen Amerikaans-Engels en Amerikaans-Engels Internationaal ingesteld, en na het opstarten selecteerde ik via de GNOME-werkbalk Internationaal. Nu dit eens proberen.

zondag, februari 26, 2006 11:50:00 a.m.  
Blogger Joost Schellevis had het volgende te zeggen:

Hét héèft géwèrkt! Míjn dánk ìs gróòt!

zondag, februari 26, 2006 12:04:00 p.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Ha Patrick, bedankt voor de tip. Het werkt nu inderdaad bij mij. Ik was al bang dat ik op DAPPER moest wachten, omdat in de testversies het probleem zich tot nu toe niet voordoet.

zondag, februari 26, 2006 12:24:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina