26 maart 2006

PlaysForSure getemd

Een tijdje geleden hebben de vrienden uit Redmond een fijn setje protocollen voor dataoverdracht van MP3 spelers, digitale camera's en waarschijnlijk binnenkort ook je hersenen, onder de naam PlaysForSure. Iets minder lang geleden heb ik, op dat moment niet wetend wat het inhield, de firmware van m'n Zen Touch geüpgrade, om tot de fijne ontdekking te komen dat Gnomad dit leuke MicroSpeeltje niet ondersteunde. Ik dus balen en sindsdien was ik dus gedwongen om naar Windows te gaan om nieuwe muziek te uploaden.

Sinds kort heb ik echter geen Windows meer geïnstalleerd en dus heb ik het al een hele tijd met dezelfde collectie muziek moeten doen... en ik ben die zooi nu goed zat kan ik je vertellen. Het Gnomad nieuwsbericht van 2006-03-22 leek dan ook wel een antwoord op m'n gebeden! Libmtp is dus de naam van de held die deze Gatesche gruwel moet gaan temmen.

Omdat dit spul net nieuw is zijn er nog geen pakketjes voor te vinden dus moeten we zelf weer even aan de compilerij. Haal hiervoor eerst de source op. Pak het pakketje uit, ga de uitgepakte map binnen en begin nu de installatie met

$ sudo ./configure

Vaak mislukt dit de eerste paar keer omdat je eerst bepaalde pakketten moet downloaden; doe dit dus even met apt-get (daar zitten ze meestal wel in). Ik moest alleen het pakket libusb-dev met het volgende commando installeren:

$ sudo apt-get install libusb-dev

Vervolgens begin je aan de compilatie en installatie met

$ make $ make install

Helaas kom ik hier al een flinke bult fouten tegen, dus dat maar eens even melden aan de makers. To be continued!