06 maart 2006

Wörms of Prey

Na al dat serieuze gepackage en gedoe met vertalingen wil je ook wel eens wat ontspanning. Stuit ik me daar toevallig toch mooi even op Wörms of Prey, een Worms kloon voor Linux! Altijd een erg geinig stukje tijdverdrijf vond ik die spelletjes, dus dat proberen we maar eens uit.

Helaas werkt de debian repo die ze hebben niet helemaal op moment van schrijven dus downloaden we de pakketjes even handmatig. Hierzo en daarzo welteverstaan. Vervolgens installeer je ze even ALS DE HETE BLIKSEM met dpkg -i (eerst het data pakket; het kan zijn dat je voor de andere nog even wat andere dependencies met apt-get moet installeren) en klaar is u.

Preview

Na het opstarten kom ik er achter dat het spel a) nog lang niet af is en b) op dit moment alleen multiplayer ondersteunt. Jammer genoeg zit ik hier alleen qua Linux gebruikers, dus dat gaat lastig uitproberen worden. In elk geval kan ik wel al in m'n eentje een spel beginnen en dat doen we dan maar even.

Ook dit doet me echter nog niet het gat in de lucht springen dat ik gehoopt had te doen. Sowieso is het levelontwerp niet brilliant, waar er bij de originele Worms games altijd grappige details te vinden waren. Ook is het vrij irritant dat de game crasht (of hoort dat zo?) na het indrukken van Enter.

Na een korte check bij de opties werd me echter duidelijk wat de besturingsmogelijkheden waren (een echte duidelijke interface tijdens het spelen is ook niet van te spreken). Na wat te hebben geschoten met de shotgun (het enige wapen dat ik kon gebruiken), wat rond te hebben gevlogen met de jetpak en wat te hebben rondgegraven is het me duidelijk dat de spelopzet wat aangepast is; dit is niet de turn- en team-based Worms van Team17 maar een echte deathmatch versie!

Je loopt dus gewoon met z'n allen als individuele wormen rond om elkaar af te maken (gok ik, aangezien ik geen tegenstanders had). Dit kan misschien wel even leuk zijn, maar ik voorspel toch niet de brilliante momenten die je in de originele versie kon beleven en zeker niet het verslavende gehalte in die games.

Conclusie: jammer, maar helaas. Moet wel opgemerkt worden dat het een versie 0.4.2 betreft en er dus nog van alles kan (lees: moet) gebeuren.