24 maart 2006

Xubuntu

Een redelijk poosje geleden was ik een tijdje overgestapt op Arch Linux en een van de dingen die me daar wel redelijk bevielen was de simpele, doch redelijk aestetisch verantwoorde desktop omgeving XFce. Las ik me daar toch ineens dat er naast de welbekende Kubuntu variant ook een Xubuntu in ontwikkeling is, die dus in plaats van Gnome of KDE rond XFce is opgezet! Geinige shit.

Meteen maar eens uitgeprobeerd dus op de Pentium III 500Mhz die we hier nog staan hebben en die met Windows XP niet vooruit te branden is, resulterend in veel gescheld op "dat slome kut ding". Met behulp van deze wikipagina heb je het in no time aan de gang.

En ik moet zeggen dat het inderdaad behoorlijk lekker loopt op die ouwe bak! Je zou dan misschien verwachten dat het er allemaal niet uitziet, maar ook dit is zeker niet het geval; ik zou zelfs haast wel willen stellen dat de looks niet onderdoen voor Gnome. Voor mij is het uiterlijk van Gnome een belangrijke reden om erbij te blijven, maar als ik daarbij de snelheid van XFce op mag tellen dan begint de weegschaal toch over te hellen richting de laatste. Ik ga er maar eens een nachtje over slapen, maar ik zou er niet raar van opkijken als ik binnenkort overstap op Xubuntu!