12 maart 2006

ZSNES

Getriggerd door een Mario kloon die m'n vriendin had gevonden kwam ik op het idee eens een leuke Super Nintendo emulator voor Linux op te gaan zoeken. Ik heb altijd bakken lol gehad met die simpele, maar vaak o zo verslavende spelletjes die bovendien op bijna elke computer draaien (ja sorry, een echte SNES heb ik nooit gehad, ik moest het met emulatie doen). Een van de favorieten is natuurlijk Super Mario Allstars, maar vooral Harvest Moon was om de een of andere reden een spel waar ik niet van af kon blijven. 3D graphics, EAX certified surround sound en al die andere moderne zooi kan me haast gestolen worden; dit soort SNES klassiekers laat zien dat het uiteindelijk toch echt wel vooral om de gameplay gaat!

Maar laten we niet te ver afdwalen, terug naar de emulatie. Back in de Windays kwam ik aan m'n dagelijkse portie via ZSNES. Een vlugge blik op de site doet m'n hart echter sneller kloppen; er is ook een Linux versie! Snel even synaptic doorspitten dus, en jawel hoor, daar staat mijn oude liefde, smachtend om te worden geïnstalleerd. Natuurlijk kan ik haar nog steeds niet weerstaan en een paar tellen later is het al gebeurd. Een vliegensvlug

$ zsnes

brengt mij weer oog in oog met haar; na al die jaren is ze nog even mooi. Haar blauwe achtergrond, haar volle grijze knoppen en menuutjes; eindelijk kan ik me weer verliezen in het aanzicht van haar prachtige lettertype en muisaanwijzer. Oh ZSNES, wat heb ik naar je verlangd! Nu ben ik weer compleet.