15 mei 2006

Dapper...

Ook eindelijk maar eens overgestapt op Dapper... en jawel hoor, meteen de boel weer lekker overhoop (mag je verwachten van een bèta, maar toch heb ik al veel succes verhalen gelezen, dus ik was vrij hoopvol).

Om te beginnen was er meteen na het upgraden een vrij ernstig probleem dat veroorzaakt werd door mijn eerdere custom kernel geknutsel. Het pakket initramfs-tools wilde namelijk niet installeren zonder de directory /lib/modules/2.6.12.lappum-1.6, de map waar ooit m'n custom kernel modules in zaten. Aangezien ik echter de custom kernel allang weer had weggegooid was die map niet meer aanwezig en moest ik hem zelf aanmaken (ook al is ie nu helemaal leeg). Raar verhaal, maar hierna kon ik het pakket tenminste installeren en daarmee ook de rest van Ubuntu (doordat dit pakket er niet was konden een heleboel andere dingen, zoals de nieuwste kernel, ook niet worden geïnstalleerd). Een reboot verder en ik kon weer inloggen met GDM.

Terug in Gnome dus (daar kon ik eerst niet meer in komen), met alle leuke nieuwigheidjes van de nieuwe versie van dien. De fglrx video driver is echter niet meer geïnstalleerd hoewel dit op te lossen was met een korte

$ sudo apt-get install linux-restricted-modules-2.6.15-22-386 $ sudo modprobe fglrx

gevolgd door een X restart. Verder heb ik eigenlijk op het eerste gezicht niet veel te klagen. Het is leuk dat de toetsenbord indeling nu wel meteen goed is (trëmä's hoezee!) en ook het nieuwe icoontjesthema is wel leuk. Bovendien werkt Beagle nu ook direct als een tierelier en dat is wel erg gaaf, helemaal aangezien ik nu ook m'n Liferea nieuws-feeds kan doorzoeken!

Uiteindelijk viel het eigenlijk ook best mee met de schade en moet ik zeggen dat er best leuke toevoegingen zijn. Ik ben tevreden!

Update: ook handig om te weten dat wlan0, de draadloze netwerkkaart interface, is veranderd in eth1. Ik vond de oude naam duidelijker, maar wie ben ik hè!

Reacties:

Blogger Jos had het volgende te zeggen:

Welcome to the club

dinsdag, mei 16, 2006 8:10:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina