16 mei 2006

Firefox zoekengines

... en toen kwam je er ineens achter dat je die zoekmachinetjes in Firefox niet eens uit je lijst kunt gooien! Meestal is het niet zo'n punt om er een paar extra te hebben, maar na m'n vorige nieuwe-engines-toevoeg-frenzy werd de lijst zo lang en onoverzichtelijk dat het me wel eens handig begon te lijken om de boel een beetje op orde te brengen... als het aan Mozilla ligt gaat dat feest echter niet door.

Gelukkig is er de wondere wereld van de extensies. Om simpel te beginnen is hier een extensie waarmee je na installatie met een simpele klik van de rechtermuisknop en een klik op "Verwijder zoekmachine" de zoekengine van je keuze kunt verwijderen. Handig om die troep die er gratis bij zat weg te mieteren. Als je echter zoals ik ook nog wat wilt sorteren kun je eventueel bij deze jongen terecht. Na installatie kun je via Extra -> Herschik zoekmachines de volgorde van je zoekmachines veranderen. Leuk extraatje is dat je bij Opties de URL voor "zoekmachines toevoegen" kunt veranderen; die kans heb ik natuurlijk meteen aangegrepen om hem terug te zetten op de oude plugins site, want op die nieuwe in Firefox stijl staat gewoon een stuk minder. Leuke hebbedingetjes dus weer.

Jammer alleen dat Ubuntu een beetje roet in het eten gooit door de standaard zoekmachines vast te leggen. Die zijn dus niet weg te gooien, tenzij je Firefox even opstart met sudo. Geen onoplosbaar probleem dus, maar wel een beetje lompjes.

Reacties:

Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Ik bekijk je weblog vanuit IE (Wine) en zag dat het onder IE verminkt overkomt.

vrijdag, mei 19, 2006 6:45:00 p.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Hm, nou ja ik stap binnenkort toch over op een ander weblog ding, dus ik ga het niet meer fiksen, maar bedankt voor de heads-up :)

vrijdag, mei 19, 2006 6:48:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina