01 mei 2006

"Switching to Windows? Not as easy as you think..."

Kwam dit tegen bij het bladeren door de Ubuntu Fora; geinig stukje over de "eerste ervaringen" van een Ubuntu gebruiker met Windows.

Reacties:

Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Windows heeft een "Desktop Cleanup Wizard" dat automatisch wordt uitgevoerd, en alle ongebruikte iconen in een mapje zet.

De titelbalk knoppen kunnen worden vergroot in "Display properties", onder "appearance" en dan "advanced". Klik op een titelbalk knop en verander de grootte in het onderste gedeelte.

Windows heeft inderdaad geen apt of yum. Wel kunnen MSI packages op afstand worden geinstalleerd in een domein (ook "on demand" als iemand een bepaald document aanklikt of een snelkoppeling dat naar een programma verwijst dat niet is geinstalleerd). Tevens is er Windows Marketplace: http://www.windowsmarketplace.com/ (Mozilla Firefox staat er ook op)

De C++ compiler is hier te downloaden: http://msdn.microsoft.com/visualc/vctoolkit2003/

Visual Studio is hier te downloaden: http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/ (dat kan ook syntax highlighting, e.d.)

Standaard wordt Windows met Windows Scripting Host geleverd: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/nl/library/ServerHelp/4e236c2e-a484-4c1f-90bc-adb8d740dff4.mspx?mfr=true http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnanchor/html/scriptinga.asp en er is een nieuwe shell in ontwikkeling dat tevens als scripting taal fungeert: http://www.microsoft.com/technet/scriptcenter/hubs/msh.mspx

Ik gebruik Ubuntu 5.10 en Mozilla Firefox.

maandag, mei 01, 2006 10:33:00 p.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Onder het motto "keep your friends close, but your enemies even closer"? ;)

maandag, mei 01, 2006 10:40:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina