04 mei 2006

phpMyAdmin

PhpMyAdmin is een programma om je MySQL databases via je browser te bekijken en aan te passen. Hoewel ik er wel eerder van had gehoord had ik er nooit echt belang bij gehad het te installeren aangezien ik niet veel met MySQL doe, maar aangezien ik sinds kort een beetje met Drupal aan de gang ben (ik ben van plan m'n weblog daar voortaan mee te maken; Blogger is echt te fucking sloom vaak) en er net een nieuwe versie uit is waardoor ik dus moet upgraden en daarvoor m'n database moet backuppen schijnt het wel handig te zijn.

Om het te installeren doe je even

$ sudo apt-get install phpmyadmin

Je kunt nu meteen (mits je Apache natuurlijk geïnstalleerd hebt) aan de slag door met je browser naar server-adres/phpmyadmin te gaan. Je kunt gewoon inloggen door een gebruikersnaam en wachtwoord van je MySQL te gebruiken. Handig dingetje!