26 juni 2006

aMSN anti-aliased fonts

Ook flauw van die ouderwets lelijke letters in aMSN? Kom dan hier eens een kijkje nemen! Onder het eerste hoofdstukje staat beschreven hoe je een state-of-the-art versie van aMSN en, belangrijker, tcl en tk kunt installeren die eindelijk anti-aliased fonts ondersteunen!

Jammer is dat het aMSN pakketje door je pakketbeheerder wordt gezien als een oudere versie. Je krijgt dus telkens te horen dat je aMSN moet updaten, maar dan ben je dus je mooie lettertjes kwijt. De oplossing voor dit probleem is echter een eindje verder op in deze post gestopt.

Update: Ik weet niet of het aan tcl/tk ligt of aan de nieuwere versie van aMSN (zie reacties), maar ik merk ineens dat zodra een gespreksvenster meerdere tabs moet gaan krijgen het programma vastloopt. Dit is natuurlijk op te lossen door tabs uit te zetten (Extra -> Voorkeuren -> Sessie -> Geen tabbladen gebruiken), maar dat is wel een wat jammere oplossing. Ik laat het echter maar wel even zo, bevalt me prima qua looks. Hopen dat dit gedoe snel uit de alpha fase komt.

Reacties:

Blogger Jos had het volgende te zeggen:

En wat is dit dan?

http://201.220.118.80:8080/Ubuntu/dapper/amsn/

maandag, juni 26, 2006 12:31:00 p.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Dat, mijn beste Jos, is een nieuwer aMSN pakketje dat bovendien speciaal voor Ubuntu Dapper is gebakken.

Nu je het er toch over hebt zal ik je meteen een tip geven: als je die installeert hoef je je geen zorgen meer te maken om dat gedoe met /etc/apt/preferences wat in de tweede link staat. Handig hè! ;)

maandag, juni 26, 2006 12:52:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina