03 juni 2006

Hotway

Weer es een erg leuk nieuw progje gevonden bij het bladeren door de Synaptic lijst: Hotway. Hiermee kun je op zeer gemakkelijke wijze Hotmail, Yahoo Mail en nog een paar andere mail accounts aan een POP3 servertje op je eigen computer koppelen. Op deze manier kun je dus met je favoriete mail client je Hotmail ophalen van deze POP3 server en vervolgens opslaan op je harde schijfje, net zoals je dat met Outlook Express kunt doen. Erg prettig vind ik!

Om dit voor elkaar te krijgen moet je eerst even een ander programmatje installeren, aangezien de dependencies niet helemaal geregeld zijn. Alles is echter voor elkaar met het commando

$ sudo aptitude inetutils-inetd hotway hotsmtp

Nu dus nog even de boel instellen in je mail client. De belangrijkste dingen samengevat:

  • Server: 127.0.0.1
  • Poort: 110
  • Servertype: POP3
  • Gebruikersnaam: je email adres
Daar komen nog een paar logische dingen zoals je wachtwoord bij. Hiermee is het ontvang-deel klaar: even je nieuwe mail ophalen zoals gebruikelijk en je hele Hotmail Inbox komt binnenstromen. N.B.: alle mails worden nu wel van je Hotmail ding afgehaald! Dit is natuurlijk ook wel wat je verwacht van een POP3 server, dus dat moet geen probleem zijn, tenzij je liever ook je mail via de webmail wilt kunnen blijven bereiken. In dat geval kun je beter HotIMAP uitproberen, maar daarvan is geen pakket in de Ubuntu repo's, dus dat moet je zelf even uitzoeken.

Om nu ook nog mail te kunnen versturen met je Hotmail of Yahoo account via een lokale SMTP server moet je de volgende lijn aan /etc/initd.conf toevoegen:

2500 stream tcp nowait nobody /usr/sbin/tcpd /usr/bin/hotsmtpd

Nu nog even het volgende commando geven om de SMTP server in te schakelen:

$ sudo /etc/init.d/inetutils-inetd restart

Nu kun je ook de SMTP server in je mail client instellen met dezelfde gegevens als voor de POP3 server, met als enige verschil dat je nu poort 2500 moet invullen.

Reacties:

Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Als reactie op reactie twee onder deze (http://avecpinguin.kikkum.net/2006/07/checkinstall.html) post:

Ik zie nu dat het toch niet (meer?) mogelijk is Yahoo mail op te halen met Hotway. Je kunt echter wel iets in de geest van YPOPs! (http://sourceforge.net/projects/yahoopops) proberen. Succes ermee!

zondag, augustus 06, 2006 8:12:00 p.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Het werkt niet meer in Ubuntu 7. Kun je de commando's nog eens bekijken en aanpassen.

Vriendelijk gegroet,
Jaap

maandag, januari 14, 2008 11:23:00 a.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Het werkt niet meer in Ubuntu 7. Kun je de commando's nog eens bekijken en aanpassen.

Vriendelijk gegroet,
Jaap

maandag, januari 14, 2008 11:25:00 a.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Ik gebruik het ook inderdaad al een tijdje niet meer. Als ik je een tip mag geven: stap over op de Webmail plugin voor Thunderbird. Hiermee kun je webmail van alle populaire aanbieders simpelweg als Thunderbird account toevoegen. Je kunt het vinden op http://webmail.mozdev.org/

Succes!

maandag, januari 14, 2008 12:09:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina