24 juni 2006

OpenOffice QuickStarter

Als je onder Windows OpenOffice installeert had je al sinds de vorige versie de mogelijkheid een SnelStarter icoontje aan je system tray toe te voegen waardoor het programma een stuk sneller opstartte dan in Linux. Je raadt het echter al: die functie zit nu ook in OpenOffice 2 voor Linux!

Nu moet ik er meteen even bij zeggen dat dit er waarschijnlijk al een hele tijd in zat. Ik heb het nu echter pas gevonden, dus niet zeuren, ik ben er blij mee. In elk geval, je kunt hem aanzetten door in een OpenOffice programma naar keuze naar Extra -> Opties te gaan en daar onder OpenOffice.org -> Geheugen het hokje onder OpenOffice.org SnelStarter aan te vinken. Even wachten en floeps, daar is je funky-ass tray-icoontje waarmee je lekker makkelijk en behoorlijk snel een nieuw (of oud) OOo bestand kunt openen. Fijn dan!

Reacties:

Blogger lgespee had het volgende te zeggen:

En als je geen macro's en andere functies die Java vereisen nodig hebt. Dan is het uitschakelen van Java in het Optiescherm ook een mogelijkheid. Dit bevordert de sneldheid namelijk ook behoorlijk.

maandag, juni 26, 2006 12:05:00 a.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina