04 juli 2006

Linux DC++

Het verbaasde me al een tijdje dat het onvolprezen p2p programma DC++, de meest gebruikte Direct Connect client, dat volledig open source is nog niet naar Linux was geport. Sinds een tijdje (goed, al een behoorlijk tijdje, ik ben ook niet omniscient) is er echter eindelijk een initiatief dat het op een prima manier voor mekaar heeft gekregen onder de naam Linux DC++. Helaas is het nog niet in de Ubuntu repo's te vinden (vandaar dat ik er met m'n luie reet waarschijnlijk niet eerder op was gestuit), maar de vereiste extra moeite is minimaal.

Debian heeft namelijk al wel een pakketje gebrouwd. Om deze echter in Dapper aan de gang te krijgen is het wel zaak even vanaf de source een vers debje op te bouwen, anders krijg je gezanik met de dependencies. Aldus geschiedde het dat alhier vanaf heden een Dapper pakket te verkrijgen was. Driewerf hoezee!

Even voor de duidelijkheid: DC++ is voor regelmatige downloaders echt de fucking hemel. Je moet wel een redelijke hoeveelheid spul hebben om te sharen, anders kom je niet in de interessantere hubs (servers), maar als je daar dan eenmaal zit wil je nooit meer terug naar wat dan ook. Echt niet. Geloof me maar. Nooit meer... NOOOIT MEEER! BWAHAHAHAAAA!!!

Reacties:

Blogger lgespee had het volgende te zeggen:

Wellicht dat Tankafritt toch ook Nederlandse klanten accepteert.

Zie ook:
http://blog.pcode.nl/?p=151

woensdag, juli 05, 2006 12:36:00 a.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Hehe, ik had het meegekregen ja. Geinig initiatiefje en zeker handig bij dit soort programma's.

woensdag, juli 05, 2006 9:54:00 a.m.  
Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

die linux dcpp is vet onstabiel.

Je mag ook wel een goede internetverbinding hebben als je een beetje fatsoenlijke hub in wil.

Valknut is een meer stabiele client voor DC maar die is QT. K U T.

woensdag, juli 05, 2006 11:41:00 a.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Ik heb met deze versie anders nog geen enkele onstabiliteit meegemaakt. Dat ze erin zouden zitten is inderdaad wel vrij waarschijnlijk aangezien het een alpha versie is, maar tot zover loopt het bij mij vrij smooth.

Valknut heb ik ook al geprobeerd, maar dat ziet er inderdaad niet uit.

woensdag, juli 05, 2006 1:00:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina