27 november 2006

Winefish

Bezig in LateX, maar geen zin telkens naar de terminal te moeten om te compileren en te kijken of het mooi is geworden? Het beste kun je dan kile installeren. Dit is een behoorlijk uitgebreid programma met eigenlijk alles erop en eraan en meer. Dit pakket is echter gemaakt in KDE, dus kost het je als pure Gnomer wel een MBtje of 150 extra aan KDE libs.

Als je dit liever niet doet, maar toch enig gebruiksgemak wilt tijdens het LateXen probeer dan Winefish eens. Dit is een pakket in de traditie van Bluefish (een HTML editor) dat het gewoon net iets makkelijker maakt om LateX te gebruiken (met automatisch compileren (en het resultaat laten zien) met (ctrl-)F1 of F2 (de ene exporteert naar ps, de ander naar pdf) als belangrijkste handigheidje). Lekkah makkalaak!

Reacties:

Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Een echte aanrader is LyX (www.lyx.org/). Dit is een "WYSIWYM" frontend voor LaTeX: de power van LaTeX in een gebruiksvriendelijk jasje: geen gepruts met LaTeX code meer, real time typesetting van wiskundige formules, previews van ingevoegde beelden, ...

dinsdag, november 28, 2006 10:35:00 a.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina