06 december 2006

aMSN 0.96

Net de overstap naar Edgy gemaakt en aMSN blijkt het ineens niet meer te doen. Geen punt, want ik wou toch al de nieuwste versie (0.96) eens uit gaan proberen en die wordt niet met Edgy meegeleverd. Tijd voor een eigen pakketje weer dus.

De handige heren van aMSN hebben echter al een fijne functie in hun tarballs gebouwd waarmee je automatisch een debje aan kunt maken. Geen gefrutsel dus met oude pakketten. Omdat er tijdens het maken nog wel iets fout ging (hij kon de juiste mappen voor tcl en tk niet vinden) hier het stappenplan dat ik genomen heb om het pakket te bouwen:

$ tar -xjf amsn-0.96.tar.bz2 $ cd amsn-0.96 $ ./configure --with-tcl=/usr/lib/tcl8.4 --with-tk=/usr/lib/tk8.4 $ make $ make deb

Zoals je ziet moet je bij het uitvoeren van het configure script even aangeven waar je je tcl en tk verstopt hebt. Helaas kon ik op deze manier niet de 8.5 versies invoeren (dit kan vast op een andere manier), dus geen mooie smoothe fontjes deze keer. In elk geval, je pakketje is nu aangemaakt in de distrib/DEB map ($ cd distrib/DEB). Even dpkg -i'en en je bent klaar voor gebruik van funky nieuwe functies zoals die 'sub namen' die MS MSN'ers al een tijdje gebruiken, maar waar je als Linux gebruiker tot op heden blind voor was. Joepie de poepie!

Reacties:

Anonymous Anoniem had het volgende te zeggen:

Ik wilde ff dat .deb pakketje maken maar bij de ./configure opdracht loop ik tegen een melding aan.
[quote]checking for png_read_info in -lpng... no
configure: error: libpng is required[/quote]
Vrij simpel dus ik kijk in de synaptic en daar is wel de libpng geinstalleerd.
[quote]libpng12-0
PNG library - runtime[/quote]
Reeds een herinstall gedaan, echter zonder succes, ik blijf deze melding krijgen ????

erm ? en nu ?

Bedankt alvast :P

zaterdag, december 23, 2006 3:04:00 a.m.  
Blogger Patrick had het volgende te zeggen:

Probeer libpng12-dev eens te installeren; je hebt meestal deze dev-versies van pakketten nodig als je zelf iets wilt compileren.

Graag gedaan alvast

zondag, december 24, 2006 8:37:00 p.m.  

Plaats ook een reactie

<< Terug naar de hoofdpagina